Poradna Jablotron BM02 Nanny Monitor dechu

Autor: | Vloženo: 17.06.2013 000 10:51 | Témata: Poradna Jablotron BM02 Nanny Monitor dechu

Chůvička k monitoru dechu ...

Jakou mi můžete prosím doporučit chůvičku k monitoru dechu (popř. video chůvičku) Jablotron Nanny BM 02 ? Nikdo to tady nezmiňuje a mně to přijde jako důležitý údaj. Nejprve jsem uvažoval o Tiny, ale nepozádavala se mi u ní jednocestnost a ještě jedna věc, na kterou si nyní nevzpomenu. Asi bych raději video chůvičku než chůvičku bez videa a po přečtení různých recenzí (resp. prohledání všech video chůviček) se mi líbí tyto : Samsung digitální video chůvička SEW-3037 SafeVIEW (ta asi nejvíc, ovšem není k ní podrobná specifikace, přeci jen je to novinka 04/2013), AngelCare AC1120, resp. AngelCare1100 (ta už je i s monitorem dechu), Souprava Tomy - chůvička TD 450 + monitor dechu Tomy TSD 500 a nakonec Digimonitor 3,5" Miniland. Samozřejmě nevylučuji, že si pořídím Tiny, ale byl bych moc rád za pomoc a radu. Rovněž budu rád, pokud mi poradíte ohledně chůviček bez videa, ty jsem nezavrhnul. Děkuji.

  • 17. června 2013 - Oficiální zástupce obchodu DetskyDum.cz

    Dobrý den, z monitorů dechu bych doporučil buď Nanny BM 02 jebo Babysence II a to zejména kvůli velikosti senzorových desek a tomu, že jsou certifikované jako zdravotnická pomůcka dle platné legislativy EU. Patří také k nejoblíbenějším a nejvíce prodávaným monitorům dechu. Co se týká videochůviček, tam bych posuzoval zejména velikost displeje. Na základě zpětné vazby od našich zákazníků je na displeji pod 3,5'' velmi těžké rozlišit, co se u dítěte děje, obraz je příliš malý. V tomto směru by byla nejlepší videochůvička Luvion Prestige Touch se 7'' displejem viz. http://www.detskydum.cz...
    Raději, než videochůvičku s malým splejem bych volil kvalitní chůvičku bez videa a zde bych osobně vybral některý z modelů Philips.
    Nejsem si jistý, jestli bych volil některý z kombinovaných přístrojů. Zastávám spíše názor, že jednoúčelový přístroj splní svou funkci lépe a bez kompromisů.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Bivoj

      19. června 2013 - Bivoj

      Dobrý den, děkuji za radu. S monitory dechu se shodneme na 100%. U chůviček, resp. videochůviček mám problém s Luvion Prestige Touch a sice to, že i když má velký display, video není kvalitní, výdrž baterie je údajně příšerně malá, navíc jsou tam pevně vloženy bez možnosti vyjmutí, takže ten tu určitě ne. Zajímal by mě Váš na názor na ten nový Samsung. Co se týče chůviček bez videa, zamlouval by se mi Philips 525, popř. 535, ale jeden ze známých mě varoval, že Philips je sice dobře hodnocen, ale rozhodně tak skvělý není, v D-test sice prý bodoval, ale prý to byl od nich poměrně velký úlet ... jinak s těmi kombinacemi máte asi pravdu, vše v jednom nemusí být vždy nutně špatně, ale u těch chůviček, kdy žádná není tak akorát, vždy jim něco chybí, je to sázka tak trochu do loterie ...


    • DetskyDum.cz

      19. června 2013 - Oficiální zástupce obchodu DetskyDum.cz

      Dobrý den, s vestavěnou baterií nevidím problém, podobně jako u poměrně intenzivně využívaných mobilních telefonů a tabletů, kde vestavěné baterie běžné uživatele vůbec neomezují.
      Co se týká výdrže na baterie, tak to bude opět stejné, jako u mobilu. Čím větší displej, tím větší spotřeba v rozsvíceném stavu. Rozsvícený velký displej je prostě největší žrout energie, malý displej zase neplní dost dobře účel, pro který se přenáší video. Co se týká kvality přenosu, doporučuji vyzkoušet přímo ve Vašich podmínkách. S přenosem obrazu samozřejmě výrazně vzrůstají nároky na objem přenesených informací a tedy bude videochůvička náročnější jak na spotřebu, tak na okolní vlivy prostředí. Rozlišení kamery 640x480, pokud to srovnám s donedávna převažujícím rozlišením běžné TV v normě PAL (768x576), tak mě přijde naprosto dotačující, ale samozřejmě full HD na 42'' obrazovce to není.
      Co se týká kvality, tak reklamací je plus mínus stejně na všechny značky a nelze jednoznačně z tohoto pohledu jednu upřednostnit. Značkové výrobky mají širší síť autorizovaných servisů, kde lze případnou reklamaci řešit.
      Značce Samsung věřím, co se týká technologií, nikoliv však co se týká obslužného software. Běžných chůviček bych se nebál, spíš naopak. Co se týká nového modelu s wifi připojením, tam bych byl trochu opatrnější a počkal až na nějakou zpětnou vazbu případně aktualizace firmware. Obávám se, že pro běžné uživatele bude konfigurace a nastavení dost obtížná. Philipse si hodně zákazníků chválí, sem tam si někdo posteskne nad ne příliš vysokou hlasitostí rodičovské jednotky. Nicméně u modelu 535 s vibračním alarmem bych ani toto neviděl jako problém ani v plně obsazeném baru ;-)


    • Bivoj

      23. června 2013 - Bivoj

      Dobrý den, na tom něco bude, jen mě překvapilo, že u Philipse je lépe hodnocen model 525, než novější 535. Jestli máte zkušenosti s oběma, budu rád, když se o ně podělíte. A ještě jeden dotaz bych měl, u tohoto monitoru dechu to prodejci nejspíš neuvádějí ani na to neupozorní (což se stalo mně), ale pokud je matrace (v mém případě pohanka/kokos 10cm) na roštu, musí údajně být mezi roštem a monitorem (resp. monitorovací deskou Nanny) jiná deska, nejlépe pevná sololitová, alespoň v rozměrech tété desky. Je tomu skutečně tak ? Někde totiž uvádějí, že se na rošt žádná deska dávat nemusí, může se dát rovnou snímací deska a na ni matrace. Že by na toto výrobce nemyslel a desku za 20 korun do výrobku za 2.500,-Kč nedal ? Jsem trochu zmaten ... v návodu u Nannynky se o desce zmiňují, tak nevím.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.